Nezaboravni susreti na mom putovanju po Španjolskoj:

Moje nedavno putovanje po Španjolskoj nije se svelo samo na prekrasne krajolike. Ono što je zaista obilježilo ovo iskustvo bili su nevjerojatni ljudi koje sam imao sreću upoznati. Svaki od njih obogatio je moje putovanje i pripremio moje srce i um za humanitarno putovanje koje ću uskoro započeti u Moldaviji. Evo nekoliko tih nezaboravnih susreta.

Na putu s Ericom: Između otkrića i kulinarskih razlika

Moj prijatelj Eric bio je izvanredan suputnik nekoliko dana. S oduševljenjem i znatiželjom mi je pokazao svoju regiju. Uvijek spreman da me prati, ima izvanredno strpljenje da me podnosi. Jedina stvar koja nas dijeli je možda naš ukus za hranu. Dok on sanja o mrkvi i poriluku, ja zamišljam teleće kotlete i bubrege na svakom zavoju! Volio bih da me prati u Moldaviju, ali on još uvijek ima poslovne obveze i nije baš mojih godina.

Sébastien i Nathalie, dobrodušni ugostitelji iz Balazuca

Moj prvi nezaboravni susret dogodio se u Balazucu, sa Sébastienom i Nathalie, vlasnicima restorana La Fenière. Nakon dugog dana od 180 km bicikliranja po sivom i tmurnom vremenu, bio sam iscrpljen i zabrinut da neću pronaći nijedan dostupan smještaj, jer su svi kampovi i hoteli bili zatvoreni. Sébastien i Nathalie su mi velikodušno ponudili gostoprimstvo smjestivši me u prikolicu u svom vrtu. Njihova gostoljubivost podsjetila me na važnost dobrote i podrške, posebno u trenucima potrebe.

Susret sa španjolskom policijom

Moj prvi španjolski susret dogodio se odmah nakon Col du Pourtalet. Dok sam vozio bicikl, policijski automobil usporio je pored mene. Nakon mog pozdrava, otišli su, ali su me zaustavili nekoliko kilometara dalje, vjerojatno znatiželjni vidjeti takvo vozilo. Nakon dugog razgovora o konceptu mog solarnog bicikla, svrsi mog putovanja i prihvaćanja selfija, policajci su mi omogućili da nastavim put sa njihovim preporukama. Hvala im na znatiželji i podršci.

Jordi Vila Vila, gostoljubivi gradonačelnik El Palomara

Prolazeći kroz mali grad El Palomar, imao sam priliku prisustvovati seoskoj fešti gdje su plesačice flamenca oduševljavale gledatelje. Tamo sam upoznao Jordija Vila Vilu, gradonačelnika grada. Požurio je da mi ponudi piće i upoznao me s nekoliko mještana. Ovaj trenutak druženja omogućio mi je da saznam da El Palomar ugošćuje dvadesetak ukrajinskih izbjeglica, uglavnom majki i njihove djece. Zahvaljujući naporima zajednice, deset od tih izbjeglica već je našlo posao i dobro su integrirani. Jordi i njegova zajednica pokazali su mi važnost solidarnosti i gostoljubivosti, vrijednosti koje želim nositi sa sobom u Moldaviju.

Fernando, planinski avanturist

Tijekom mog prolaska kroz Sierru, upoznao sam Fernanda, avanturista koji se pripremao za putovanje u Kinu s električnim fatbike biciklom. Naš nevjerojatan susret brzo se pretvorio u poziv na zajednički obrok. Razmijenili smo tehničke informacije i razgovarali o našim projektima. Fernando me impresionirao svojom odlučnošću i avanturističkim duhom. Njegov entuzijazam za buduće izazove podsjetio me da je važno uvijek ići naprijed, bez obzira na prepreke.

Geoffrey, hrabri hodočasnik prema Santiagu

Upoznao sam Geoffreyja, prijateljskog hodočasnika na putu prema Santiago de Compostela. Razgovarali smo nekoliko minuta i pokazalo se da je upoznat s konceptom solarnog bicikla koji sam koristio. Geoffrey me impresionirao svojom hrabrošću i odlučnošću, vukući svoj teško natovaren prikolicu na svom duhovnom putu. Njegova izdržljivost i duh zajedništva su kvalitete koje želim nositi sa sobom tijekom svog humanitarnog putovanja u Moldaviju. Buen camino!

Élodie i Christiane, digitalne spasiteljice

Izgubiti telefon danas može biti vrlo problematično. Ovo pripremno putovanje naučilo me jednu bitnu stvar: važnost pametnog telefona. Izgubiš ga, izgubiš svoje karte, svoje rute, svoje adrese, svoje sastanke, svoje kontakte, svoje e-poruke, ukratko sve što čini putovanje više-manje organiziranim. Srećom, Élodie i Christiane su mi pomogle dijeleći svoj Wi-Fi sa mojim tabletom (uzetim kao rezervom). Nakon hladnog piva i nekoliko desetaka minuta, povratio sam informacije koje su mi omogućile nastavak puta. Bile su zaista nezamisliva pomoć. Pouka: putujte s drugim telefonom za svaki slučaj…

Col du Pourtalet: Sjećanja i Emocije

Col du Pourtalet je čarobno mjesto puno sjećanja. Iako tamo nisam nikoga sreo, bio sam preplavljen sjećanjem na Patricka, mog prijatelja učitelja, koji počiva u miru u ovoj prekrasnoj dolini. Ovaj trenutak emocija, refleksije i obnove bio je duboko dirljiv za mene.

Svaki susret tijekom mog putovanja po Španjolskoj donio mi je nešto jedinstveno i dragocjeno za moje nadolazeće humanitarno putovanje u Moldaviju. Naučene lekcije i podijeljene priče postale su izvor inspiracije i motivacije. Dok se pripremam za polazak, zahvalan sam za ta iskustva koja su ne samo obogatila moj život, već i ojačala moju odlučnost da slijedim svoje humanitarne ciljeve.

Scroll to Top